Време за четене: < 1 минута
Цветя за щастие

Цветя за щастие

Всяка култура по света има различен начин да тълкува значението на цветята.Всяко цвете си има свое значение,но има и такива универсални цветя,които навсякъде по света символизират едно и също нещо-щастие.

Ирландска камбанка или молуцела е красиво цъфтящо растение,което има наситено зелени листа и малки бели цветчета,които са скрити в нежно оформените камбанки.Името на цветето е малко подвеждащо,защото няма нищо общо с Ирландия.По-скоро названието му се дължи на свежия зелен цвят на листата.Именно този зелен цвят привлича щастието и късмета и затова цветето е предпочитано за украса в дома.

Бяла детелина-това цвете,подобно на предишното има заблуждаващо име.Тя всъщност е зелена на цвят.Повечето детелини са трилистни,но четирилистната детелина е рядка и е символ на щастието.

Калуна- храст,който цъфти в края на лятото или началото на есента.Цветовете и са разнообразни-бяло,розово,червено,лилаво и различни техни нюанси.Розовата калуна обаче е символ на късмет и щастие.

Кокиче– съществува поверие,че кокичето носи щастие на онзи,който пръв е успял да го зърне.

Роза– още от дълбока древност розата е смятана за кралица на цветята.Загадъчна и очарователна,розата символизира радостта и красотата,тишината и тайната,а преди всичко любовта.Именно любовта,красива и споделена носи щастие.