Време за четене: 2 минути
Как да боядисаме косата си натурално

Археолозите са открили доказателства, че дори в епохата на неандерталците, хората с различни вещества променят цвета на кожата и косата.

Днес основата на боите за коса са предимно  химически формули. А жените в древни времена трябвало да използват само онези бои, които могат да бъдат намерени в природата. За щастие, те винаги са били достъпни, както преди, така и сега.

Едновремешните рецепти могат да покрият белите коси, при това без страничните ефекти на днешните химически продукти, дори с полза за косата ни.

Боядисване на косата с листа от орехи

Листата от ореха са едни от най добрите за домашни средства за  боядисване .

За да боядисате косата си естествено , първото нещо което трябва да направите, е да намерите орехови листа, които може да вземете директно от дървото и да ги изсушите  сами у дома или да си ги купите вече готови в търговската мрежа.

За всеки литър вода ще са ви нужни около две шепи сухи  листа

Кипнете водата и сложете листата вътре. Оставете да врят 15-20мин. Оставете да кисне до охлаждане и прецедете.

След като направите това, може да започнете  да нанасяте естествената боя от орехови листа върху косата си  равномерно , така че да  бъде обхваната цялата. Оставете да подейства около 30мин след това просто изплакнете с топла вода,

Тази рецепта за боядисване на косата с орех е подходяща предимно за суха кестенява коса.

Ореховите черупки са идеални за тъмнокафяв цвят на косата.

Счукайте черупките и ги варете в продължение на половин час. Оставете да се охлади и прецедете хубаво. После втрийте отварата в косата си . оставете боята за поне час. Измийте косата си обилно с хладка вода. Сокът от зелени орехи придава на косата приятен тъмнокафяв цвят. Ако искате по-тъмен цвят, използвайте повече орехи; ако искате по-светъл – разредете с повече вода.