Време за четене: 2 минути
Едно просто почистване на кафе машината ще спомогне за поддържането на нейната свежест, отстраняването на наслоения котлен камък, както и на евентуалното оцветяване и поява на мухъл. А, най-хубавото е, че можете да го направите с естествени продукти.

кафе машината

Как да почистим кафе машината у дома?

1. Вадим резервоара за вода и го пълним с вода и оцет като съотношението е 50:50. Както добре знаете всички, които имате непоносимост към миризмата на оцет, може да изцедите 1-2 лимона и да заместите оцета без проблем.

2. Връщате обратно напълнения резервоар и пускате кафе машината на празен цикъл. Като ако имате кана я оставете, за да се събира разтвора, ако нямате поставете чаша или купичка.

3. Когато резервоара стигне на средата, спрете машината за около 1 час, за да може хубаво да се почистят и мъркучите. След това отново пуснете кафе машината.

4. Сега напълнете резервоара само с вода и пуснете 2-3 празни цикъла, за да може остатъците от оцета да се махнат.

5. Ако имате подвижен филтър, може допълнително да го почистите със сапунена вода, за да сте сигурни, че е на 100% почистен и дезинфекциран.

6. След като сме се погрижили за вътрешността на кафе машината, вече е време да я почистим и външно. Външното почистване е още по-лесно. С една гъбичка за миене, но с не абразивната част и малко веро я почистете. След това с кухненска хартия или микрофибърна кърпа я забършете. Ако кафе машината е иноксова, не е препоръчително да използвате този метод.