Време за четене: 2 минути
Как цветята да донесат успех в дома

Цветята и растенията във вашия дом не са просто един декор. Според Фън-Шуй, те поглъщат негативите донесени с вас от вън, създават атмосфера на уют и ред.

Жизнените растения се явят мощни източници на Ци – жизнена сила, която напълва всичко живо с енергия. Здравият и силен човек има хубаво Ци, а слабия или болния – лошо. За да я стимулирате, можете с успех да използвате растенията и законите на Фън Шуй.

При създаването на цветните композиции използвайте растения, които изискват еднакви условия на отглеждане. Не е хубаво да комбинирате бързорастящи растения с бавно, защото първите ще нарушат растежа на вторите.

При подбора на растенията, трябва да вземете предвид и формата на техните листа.

Острите съдържат много Ян – олицетворение на мъжкото начало и кара енергията Ци да се движи бързо.

Кръглите листа отразяват качествата на Ин – женското начало. Затова където стои такова цвете, Ци тече бавно.

Хармоничното съчетание на тези две начала се явява залог за благополучие в дома.

Цветовата гама на цветовете също силно влияе за стимулирането на енергията Ци.

Червените цветове в южната част на стаята ще подобрят емоционалния фон и ще способстват за вашия обществен живот. Посадете цветя със сини цветове в северния ъгъл и допълнете с бели.

За да реализирате плановете си може да си помогнете с оттенъците на зеленото, поставени на изток, така този цвят се асоциира с ръста и развитието.

Романтичните отношения се заздравяват с белите цветове на цветята, поставени в западната част на стаята.

Поставете три здрави, нови растения във вашата кухня, те ще внесат свежо Ци, което ще доведе както до подобряване на здравето ви, както и до увеличаване на богатството ви.

Поставете прясно отрязани цветя в спалнята, те ще внесат свежа енергия във връзката ви с партньора. Цветята добавят и късмет в живота ви. Сменяйте цветята веднага щом започнат да вехнат.

За да помогнете на децата да бъдат по-здрави или за да ги възстановите от някаква болест, силно ви препоръчваме използването на зелени растения.

Сложете нечетен брой (3,5 и 9 са добро число) жизнени, новозакупени зелени растения в детската спалня с намерението децата да бъдат излекувани и здрави.

Когато имате впечатление, че не можете да се съсредоточите и умствено сте изморена, подобрете циркулацията на Ци, като поставите голямо растение в саксия близо до вратата в кабинета където работите.

Избягвайте да поставяте кактуси и други “бодили” на югозападната страна, защото това е зоната на човешките взаимоотношения.

Композициите от сухи растения практически не вилият на равновесието на енергиите във вашия дом. Главното – не забравяйте да сваляте праха от тях, за да не се събира около тях енергията на застоя. Тя прави хората отпуснати и апатични, на тях не им стига енергия, липсва им живец.

А изкуствени цветя не внасяйте в дома си. От гледна точка на китайската традиция, в тях няма никакъв положителен ефект.

Така, че с голямо внимание се отнасяите към цветята, за да има здраве, щастие и успех във вашия дом.

Източник:rozali.com