Време за четене: 2 минути

Килимите
Килимите

За да направим истински добър избор трябва да обърнем внимание на мебелите в стаята. Подходящият стил, размер, и цвят на килима зависи от начина, по който са разположени мебелите в стаята.

При избора на килим трябва да се вземе пред вид и мястото, за което са предназначени.
Там където често се стъпва или децата играят, са подходящи по-тънки гладки, но издръжливи тъкани. Такива които са по лесни за потдържане, чистене пране.

При избирането на килим също така има значение и материята, от която е изработен.

Вълна – Една от най разпространените материи за изработване на килими. Вълната е здрава,мека и с голяма издръжливост. Носи допълнителна термоизилация, прахоустойчива и лесна за почистване.

Памук – Памучните килими също притежават мекота и комфорт. Те се изработват по машинна технология много често обаче памучните влакна се комбинират с други материали като вълна и полиестер.
И те като вълнените са Лесни за поддържане и почистване , но с много по малка продължителност на живота.

Коприна – Повечето копринени килими са ръчно връзвани. Китайски, Персийски и Турски са известни с най-доброто качество на изработка. Персийските и Китайските копринени килими имат уникален блясък и мекота.
В изработката на килими с коприна, тя най-често се добавя към основен материал като вълна или акрил, като придава допълнителен ефект и мекота. Копринените килими са чудесен избор, но изискват много внимателна поддръжка

Синтетика – На съвременния пазар могат да се закупят не само изделия от естествен материал, но и синтетични.
Килимите направени със синтетични материали са качествени и практични.Устойчиви на петна, не се мачкат, лесни за почистване. Синтетичните влакна се използват за производството на килими, предназначени както за закрити помещения, така и за външни пространства.

И запомните, че когато купувате в нов килим е добре да изберете дизайн, който наистина харесвате и материал, подходящ за стаята, в която ще бъде поставен.

Създайте свой уникален интериор за всяко едно помещение.