Време за четене: 2 минути

почистите микровълнова

В нашето забързано ежедневие един от най-използваните електрически уреди в дома е микровълновата. Дали набързо да си стоплим вода за сутрешното кафе или да размразим вечерята, все използваме микровълновата. Използваме я много по-често дори и от печката.
Интересното е, че винаги когато решим да почистим микровълновата веднага посягаме към шкафа с химикалите. Не! Този път може да я почистиш с помощта на лимон. Не е препоръчително да се използват тежки и вредни химикали при почистването на микровълновата, както и при почистването на печката. Защото това са електрическите уреди, в които си готвим или притопляме ястията, които после консумираме.

Почистване на микровълнова с лимон

Почистването на микровълновата с лимон е много лесно и практично. На първо място всички знаем, че лимона е натурален продукт, който не съдържа токсични вещества. Освен това струва много по-малко пари от продаваните препарати в търговските вериги.

От какво имаме нужда:

  • 1-2 лимона
  • Малка купа
  • Микрофибърна кърпа
  • Кухненска ролка

Инструкции:

Напълнете купата наполовина с вода.
Изтикайте лимона и добавете сока към водата в купата.
Поставете купата в микровълновата и я пуснете на най-високата мощност за 3 минути.
Водата ще започне да ври, но не се притеснявайте, оставете лимонената вода да опръска стените на микровълновата.
След като микровълновата спре я оставете поне за 5 минути затворена, за да може парата да разгради остатъците от храна, както и по-силната замърсеност.

Отворете микровълновата и с микрофибърната кърпа подсушете. След това вземете къс от кухненската ролка и полирайте.

Ако искате да се погрижите и за външността на микровълновата, може да я почистите със сапунена вода и гъбичка. Използвайте само меката част на гъбичката, за да не надерете повърхността. При по-силна замърсеност, можете да добавите няколко капки лимонов сок към сапунената вода. Забършете с микрофибърната кърпа и може да я полирате с кухненската ролка.