Начин на приготвяне: Отбират се здрави узрели вишни, които се измиват и след това се отделят дръжките и костилките. Сокът се извлича чрез пресоване или центрофугиране, след което се прецежда и се подслажда (200 грама захар на 1 литър сок), тъй като има висока киселинност. За ароматизиране се добавя карамфил или канела. Полученият от тях сок е много ароматен, особено ако се ползват сортове като Морели, които са с високо киселинно съдържание и наситен червен цвят. Ако плодовете се счукат заедно с костилките и тогава се прецеди, получава се сок с бадемов аромат от костилките.
Лечебни качества: Вишневият сок е добро отхрачващо средство при възпаление на дихателните пътища, понижава температурата при простуда и треска и леко разслабва при хроничен запек. Има благотворно въздействие при заболявания на нервната система, при анемии, рахит и хепатит. Препоръчва се като профилактично средство против сърдечно-съдови и нервни разстройства.